MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » ATAŞEHİR’DE “HUKUK OKUR YAZARLIĞI” SEMİNERLERİ BAŞLADI
ATAŞEHİR’DE “HUKUK OKUR YAZARLIĞI” SEMİNERLERİ BAŞLADI

Ataşehir’de vatandaşın temel hukuk bilgileri ve temel hakları konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla “Hukuk Okur Yazarlığı” seminerleri başladı.

Toplumda hukukun üstünlüğüne ve hak arama bilincinin yerleştirilmesine katkıda bulunmak, temel hukuk bilgileri ve hakları konusunda vatandaşı bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve gelişmesine katkı sağlamak amacıyla Türkiye Barolar Birliği tarafından hayata geçirilen “Hukuk Okur Yazarlığı” seminerlerinin ilki gerçekleşti.

Ataşehir Belediyesi ve Ataşehir Kent Konseyi’nin proje ortağı olduğu seminerler Ataşehir Erdal Eren Kültür Merkezi’nde yapılmaya başlandı.

Seminere Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Ataşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Mustafa Kemal Aldoğan, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Filiz Saraç, Belediye Birim Müdürleri ve Ataşehirli vatandaşlar katıldı.

İlhami Yılmaz “Hukuk Okur Yazarlığı” seminerlerinde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Hukuk Okur Yazarlığı Projesi ile Ataşehir’deki sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımızın temel hukuksal haklarını öğrenmesi, pratik yaşamda kullanılabilir hale gelmesini amaçlanıyor. Söz konusu projede, dernekler mevzuatı, kadın ve çocuk hakları, aile hukuku, çalışanların hakları, site ve apartman yönetimi, boşanma gibi birçok alanda kullanabileceğimiz hukuk bilgilerini içeriyor. Gerçekten de bunlar hayatın içinde çok önemli noktalar. Çünkü bizlerin, yani toplumların bir arada yaşayabilmesi yasalarla mümkündür. Bu nedenle hukuk yaşamımızda ekmek, su ve hava gibi olmazsa olmazımızdır.”

“Ceza kanunlarını bilmemek mazeret sayılamaz” görüşünden yola çıkan İlhami Yılmaz,  bilinmeyen hakkın da korunamayacağını söyledi. Yılmaz, “ Evet, o zaman, bizler binlerce maddeyi nasıl bileceğiz. Doğal olarak bilemeyeceğiz. Bunun için zaten hukuk fakülteleri var, avukatlarımız, hukuk insanlarımız var. Yalnız bilmemiz gereken önemli bir şey var; o da, temel hak ve hürriyetlerimiz. Bu kapsamda öncelikle biz vatandaşların her şeye ‘itiraz hakkımız’ olduğunu bilmemiz gerekiyor” dedi.

Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Filiz Saraç projeyle ilgili şu açıklamayı yaptı:

📆 05 Ekim 2018 Cuma 22:22   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR