MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Ataşehir, Belediye, Genel, Manşet, Toplum » ATAŞEHİR BELEDİYESİ ÜŞÜYEN YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ
ATAŞEHİR BELEDİYESİ ÜŞÜYEN YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ

Ataşehir Belediyesi’nin ulaşım araçları dün akşam Ataşehirlileri hem şaşırttı, hem de sevindirdi. Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin talimatıyla zabıta ve ulaştırma müdürlüklerine bağlı 10 minibüs, kardan dolayı yollarda yürümekte güçlük çeken Ataşehirlileri günün en yoğun saatlerinde ring hizmeti vererek evlerine ulaşmalarını sağladı.

 

6 Ocak Cuma akşamından itibaren yurt ve İstanbul genelinde yaşanan yoğun kar yağışı sebebiyle İstanbul’un çoğu bölgesinde yarım metreyi aşan kar kalınlığı ulaşımı olumsuz etkiledi.

Büyükşehir ve ilçe belediyeleri ile karayolları müdürlüğüne bağlı ekiplerin yoğun yol açma ve tuzlama çalışmalarının bile etkili kar yağışına yeterli olmaması ulaşımı çoğu noktada zorlaştırdı.

Mevcut toplu taşıma araçlarını kullanan yolcular ile kar yağışına karşı aldıkları tedbirler sebebiyle özel araçlarını kullanmak yerine toplu taşıma araçlarına yönelen vatandaşlar duraklarda birleşip büyük kalabalıklar oluşturunca yaşanan mağduriyetler arttı.

Ataşehir Belediyesi, vatandaşların ulaşımlarının daha kolay sağlanması amacıyla 10 Ocak Salı akşamı 17.30 ile 20.00 saatleri arasında üç ana nokta ile Ataşehir’in mahalleleri arasında ring seferleri sağladı.

Ataşehir Belediyesi’ne ait resmi zabıta minibüslerinin bu faaliyeti, ilk dakikalarda vatandaşlar arasında şaşkınlıkla karışık bir tedirginlik yaratsa da  sonrasında minibüsler tıklım tıklım doldu…

İşlerinden evlerine, evlerinden sağlık kuruluşlarına giden vatandaşlar ile yurtlarına giden öğrenciler, zabıta araçlarıyla seyahat etmenin mutluluğunu yaşadılar.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, yoğun kar yağışının vatandaşların ulaşımını olumsuz etkilediği zamanlarda bu hizmeti vermeye devam edeceklerini, minibüs ve taksilerin de işlerini engellememeye ayrı özen gösterdiklerini söyledi.

Ring seferleri kapsamında Göztepe ile Ataşehir’in Örnek, Fetih, Esatpaşa, Mustafa Kemal, Aşık Veysel mahalleleri arasında ulaşım sağlanırken, Kozyatağı Metro çıkışından da İçerenköy, Barbaros, Atatürk, Küçükbakkalköy, İnönü, Kayışdağı mahallelerine servis araçları çalıştı.

Bostancı köprüsünden kalkan araçlar ile de Atatürk, Barbaros, Küçükbakkalköy,  İçerenköy mahalleleri ile Yeditepe Üniversitesi ve Türk-İş Blokları arasında ulaşım sağlandı.

Ataşehir Belediyesi Zabıta ve Ulaşım Müdürlüklerine bağlı ekipler ve servis araçları ile Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne bağlı Başkan Ataşehir’i Dinliyor (BAD) ekiplerinin ortaklaşa yürüttükleri çalışma vatandaşlardan büyük beğeni topladı.

 

📆 16 Ocak 2017 Pazartesi 09:41   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR