MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Alt Manşet, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » ANADOLU PARTİSİ UMUT OLACAK
ANADOLU PARTİSİ UMUT OLACAK

Kartal’lı tanınmış işadamı ve siyasetçisi Ali Turabi Artuç’la Kurucu üyesi olduğu ve bundan sonra siyasi hayatına devam edeceği Anadolu Partisi hakkında konuştuk.

 

 
Kendisine neden bu partiye kurduklarını,kuruluşundaki aşamaları, CHP’den neden ayrıldığını ve Anadolu Partisinde siyasi anlamda ne yapacaklarını sorduk.

 

 

 

Kendisini yakından tanıyanlara , CHP’ye yıllarca hizmet etmiş biri olarak ,Kartal Belediye Başkanlığına aday adayı olduğu dönemlerde yapmış olduğu çalışmalarda gerek o zamanki partisi ve gerekse Kartal için içi dolu,vizyonlu ve ses getirecek projeleri olan bir siyasetçi olarak parti kurmaları süpriz oldu ve bir anlamda siyasi kulisler karışmış oldu.

 

 

TURABİ ARTUC

 

 

Sayın Artuç öncelikle hayırlı olsun aldığınız bu karar hem sizin için hemde Türk milleti için.
Neden Anadolu Partisi , CHP’de olmayan yada sizce eksik olan neydi de yeni bir parti kurma gereğini duydunuz..?

 

 

”Gönül isterdi ki CHP’de kalıp siyasi mücadelemizi orada devam ettirelim..!

 

 
Ancak mevcut yapının iktidar olmak gibi bir kaygısının olmaması benim bu partiden ayrılama sebeplerinin başında gelir.

 
Sürekli yerinde sayan,durağan bir anlayışın olduğu ve geniş kitlelere erişilmek için yeterli çalışmaların yapılmadığı projelerin,çözümlerin üretilmediği bir anlayışın içerİsinde ne kadar yapmak istediklerimizi yapabilirdik ki..
Bizler bu eksiklikleri gerek seçim bölgemiz olan Kartal’da yaptığımız toplantılarda ,gerekse Genel Merkezde katıldığımız toplantılarda dile getirdik ve bu anlayışla CHP’yi ileriye taşıyamayacağımızı söyledik ama dikkate alınmadık.

 
Birleştirici, barışçıl, örgütleriyle iletişim halinde olup Türkiye’de geniş kitlelere ulaşabilen bir Parti olalım istedik ama , aksine uyuyan,durağan ve bunların hiç birini yapmak adına bir çalışma yapmayan bir parti olmaktan öteye gitmeyen ve de gitmeyecek olan CHP’den ayrıldım.

 

 

Anadolu Partisinin kuruluş amacıda tamda buydu zaten ve bu yüzden siyasi hayatımı Anadolu partisini devam ettirmeye karar verdim.
Kurucu üyesi olduğum partimin bundan sonraki siyasi çalışmalarında tüm gücümle mücadeleme devam edeceğim.

 
Anadolu partisinin kuruluş amacı nedir derseniz eğer, şunu en başta belirtmeliyim ki amaçlarımız arasında en başta gelen temel madde alternatifsiz kalmış Türk halkına alternatif yaratmak, umutları tükenmiş geleceğe karanlık bir pencereden bakan Yurtdaşlarımıza umut olmak…

 
Ancak bundan şu çıkmasın sadece CHP’ye karşı kurulmuş bir parti değiliz ,fakat CHP bu durumu yaratabilseydi böyle bir partiye de gerek de yoktu zaten.

 

 

Anadolu Partisi emeğe,üretene,emekçiye,hertürlü fikre,bilgiye,veri tabanlı anlayışa bağlı kitleleri kendine çekebilecek yeni beyinlere fırsat verebilecek bir partidir”.

 

 
Emine Ülker Tarhan Ulusalcı diye anılıyor siyasi kulislerde sizce de öylemidir yoksa ,gerçek bir solcumudur.?

 

Bu soruya şöyle cevap vereyim ; ” tek bayrak, toprak bütünlüğü, Vatanın menfaatlerini ve Cumhuriyetin devamlığını savunmak gibi değerler solculuğun özünde zaten vardır ve bu değerlere sahip çıkmak solculuksa eğer evet solcudur , yok değil de ulusalcılıksa ulusalcıdır.

 

 

 

Aslında az öncede söylediğim gibi keşke CHP bütün bu söylediklerimizi görebilseydi ,yeni,modern çağın yeniliklerini içinde bulunduran, yeni düşünceler ve fikirler üreten, genç ,dinamik insanlara yer veren CHP aydiat duygusunu kendinde güçlü kılan insanları da etkin görevlere getirebilseydi inanın CHP Türkiye’nin iktidar partisi olmayıp ta neyi olacaktı.

 
Aynı zamanda şunuda belirteyim Emine Ülker TARHAN Türk siyasi tarihinin ilk parti kuran kadın lideridir ve Rahmetli Ecevit’in kadın modelidir. Kendisinide bu amlamda kutluyorum”.

 
Ak Partinin karşısında durabilecek ve yöneticilerinin uykularını kaçırabilecek bir parti olabilecekmisiniz..?

 

 

” Dediğimiz gibi biz Türkiye’ye umut olmak adına var olduk ve kurulduk ,sayın Genel Başkanımız ve bende dahil tüm kurucu arkadaşlarımızın yegane amacı budur önce karamsarlığa kapılmış, kendisini çaresiz ,umutsuz hisseden yurtdaşlarımıza umudun tükenmediğini ve hep birlikte gerek Ak Partiye, gerekse diğer Siyasi partilere var olduğumuzu göstereceğiz.
Bu aşamada kimlerin uykusu kaçar ,kimler bizden rahatsız olur orasını bilemem ,bizim olmazsa olmaz amaçlarımızdan bir diğeride Ülke insanımızın tamamıyle barış halinde yaşamasını sağlamak, kanayan yaralarımızı durdurmak için , kardeş kavgalarına son vermek adına kurulduk ve geliyoruz.

 

 

Türkiye genelinin de on gün gibi kısa bir sure diliminde 50’nin üzerinde il de örgütlenmelerimizi tamamladık.

 

 
İstanbulun 39 ilçesinde de tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Önümüzdeki hafta bütün bu gelişmeleri kamuoyu ile paylaşacağız.

 
Allah nasip ederse 07/Aralık tarihinde seçimlere girme yetki belgemizi aldıktan sonra Köy köy,Kasaba kasaba, Şehir şehir tüm halkımızla buluşacağız ve 2015 genel seçimlerine de çok iddialı gireceğiz.

 

 

Türkiye toptan bir değişikliğe hazırlıklı olsun. Ülkemin insanının kem talihini döndürmeye geliyoruz. Devrimin çocuklarını devrime yedirmeyeceğiz huzur ve refahın adresi olacağız.

 

 

Gerek Kartal’da gerekse Türkiyenin genelinde süpriz isimler var Partimizde görev almak isteyen, önümüzdeki günlerde tüm bunları sizlerle paylaşacağız.

 

Anap’tan, Doğruyol Partisinden Demokrat Partiden ve Dsp’den süpriz katılımlarla siyasi arenalarda yerimizi alacağız.

 

 

Ben her şeyden önce Emine hanıma inanıyorum ve çok güveniyorum…!

 

Kendisi Türkiye’nin Başbakan’ı olmak için bir yola çıktı Sol bir anlayışı Türkiye’de iktidar yapabilecek nadir insanlardan birisi olduğunu düşünüyorum. Onunla beraber çalışmak çıktığı bu yolda onun yanında olmak beni çok mutlu ediyor ve kendisinin bana bu fırsatı vermesinden de onur duyuyorum.

 

Gerek Kartal halkına gerekse Tüm Türkiye halkına son olarak şunları söylemek istiyorum biz umudun partisiyiz, biz alternatifiz, biz birleştirici, barıştırıcı, yenilikçi, vizyonu geniş emeğe ve üretene saygılı,Sosyal Devlet anlayışını öne çıkaran,kendisini sizlere hizmet etmeye adamış nitelikli kişilerden oluşmuş gencecik bir partiyiz gelin hep beraber umudumuza sahip çıkalım ..

 

 

A.Turabi ARTUÇ
Anadolu Partisi Kurucu üyesi

 

 

 

Galeri
📆 27 Kasım 2014 Perşembe 16:19   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR