MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Genel, Manşet, Toplum » Ahmet Şimşek’te Diyabet Semineri Düzenlendi.
Ahmet Şimşek’te Diyabet Semineri Düzenlendi.

Ahmet Şimşek Koleji öğrencilerine, “Diyabet hastalığınız değil arkadaşınız olsun” sloganıyla diyabet semineri düzenlendi. Diyabetin önemini anlatmak ve diyabet bilinci oluşturmak amacıyla, Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi ve Ahmet Şimşek Ortaokulu Fen Bilimleri Bölümlerinin iki ayrı programda düzenlediği seminerde küçük yaşlarda edinilen alışkanlıklar, yanlış beslenmeyle oluşan hastalıklar, obezite, doğal beslenme ve egzersizin önemi video sunumları eşliğinde anlatıldı.

“Diyabet hastalığınız değil arkadaşınız olsun”

Ahmet Şimşek Ortaokulu Müdür Yardımcısı Aysun Kaba Erol, semineri özellikle obezite konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlediklerini belirterek şunları söyledi; “Toplumumuzdaki birçok sağlık sorununun temelini beslenmedeki yanlış alışkanlıklar oluşturmaktadır. Dengeli ve düzenli beslenme konusunda bilgilenmeli, beslenme alışkanlıklarımızı ona göre ayarlamalıyız. Diyabetin sebepleri, belirtileri, nasıl gerçekleştiği hakkında düzenlediğimiz seminerde diyabet hastası olan öğrencilerin günlük hayatta yaşadığı sorunlara da yer verildi. Öğrencilerimiz, diyabet hakkında kazandıkları bilinç doğrultusunda ailelerinde veya yakın çevrelerinde var olan  diyabet hastalarının yaşadığı durumları daha iyi anladılar ve empati kurdular. ‘Diyabet hastalığınız değil arkadaşınız olsun‘ sloganıyla düzenlediğimiz seminerin sonunda öğrencilerimiz diyabet ile nasıl başa çıkabileceklerini öğrendiler ve günlük hayatlarında diyabetten korunmak için ellerinden geleni yapacaklarını, bundan sonra daha dikkatli besleneceklerini söylediler.”

“Sağlıklı beslenmenin önemi anlaşıldı.”

Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi Biyoloji öğretmeni Selin Elbaş ise seminerle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Obezitenin tipleri nelerdir? Obezite hangi sebeplerden oluşur? Hangi yaş grubunu kapsar? Tedavi sürecinde izlenmesi gereken yollar nelerdir? Erken teşhis, ergenlikte diyabet bilinci oluşturmak gibi konularda 9. ve 10. Sınıf öğrencilerimize bilgilendirme semineri düzenledik. Seminer sonunda sağlıklı beslenmenin diyabetteki yeri, egzersizin sağlığa faydaları bir kez daha anlaşıldı ve pekişti. Seminerde ayrıca, diyabetli gençlerin okulda ve okul dışında yaşıtlarından farksız olarak sosyal ve fiziki aktiviteleri yerine getirebileceği, bu konuda akran ve öğretmenlerin destek olması gerektiği de vurgulandı.”

📆 27 Kasım 2018 Salı 22:41   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR