MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Flaş, Genel, Manşet, Toplum » Ahmet Şimşek’te bağımlılık anlatıldı.
Ahmet Şimşek’te bağımlılık anlatıldı.

Ahmet Şimşek Koleji 7. ve 8. Sınıf öğrencilerine “EĞİTİM ORTAMLARINDA MADDE KULLANIMI VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE” konulu seminer verildi. Okulun gösteri merkezinde, Fen Bilimleri Zümre Başkanı Fatma Yalınyiğit ve Rehber öğretmen Havva Alişar tarafından verilen seminere katılan öğrenciler, madde bağımlılığı konusunda bilgilendirildi.


“Madde kullanımı ciddi bir problemdir.”


Madde bağımlılığının, vücudun işlevlerini olumsuz yönde etkileyen maddelerin kullanılması, zarar görüldüğü halde bu maddelerin kullanımının bırakılamaması anlamına geldiğini belirten Fen Bilimleri Zümre Başkanı Fatma Yalınyiğit şunları söyledi; “Günümüzde, özellikle gençler arasında çok yaygın olan madde kullanımı maalesef ciddi bir problemdir. Bir defayla, merakla, bana bir şey olmaz gibi başlangıçlarla madde dünyasına adım atanlar, bu sürecin sonunda kendilerini bağımlısı oldukları maddeden kurtulmak için çırpınırken bulurlar.

Adeta bir düşkünlük olarak tanımlanabilecek bu bağımlılık, kişiyi günlük yaşantısını ve ilişkilerini sürdüremez hale getirir. Vücut her gün biraz daha fazla madde arar ve bir önceki doz yetersiz kalır. Özetle kişinin kullandığı madde miktarı sürekli ve düzenli olarak artıyorsa ve alınan madde her geçen gün daha da hızlı tüketiliyorsa madde bağımlılığı süreci başlamış demektir. Tütün ürünleri için de bağımlılık söz konusudur. Tütün ürünleri içerisinde yer alan zehirli maddeler tüketildiğinde insan sağlığına zarar verir. Sigaranın tetiklediği hastalıklar pasif içicilik için de geçerlidir.”
Rehber öğretmen Havva Alişar ise bağımlılığı tanımladı, madde ve tütün bağımlılığının insan hayatı üzerindeki etkilerini anlattı, bunlardan uzak durmak için verilmesi gereken mücadelenin ve ‘HAYIR’ diyebilmenin önemini vurguladı.
Fotoğraf ve videolarla desteklenen seminerin sonunda öğretmenler, öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

📆 12 Nisan 2019 Cuma 22:04   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR