MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Genel, Manşet, Toplum » Ahmet Şimşek’te “Arkadaşlık ve Şiddet” anlatıldı.
Ahmet Şimşek’te “Arkadaşlık ve Şiddet” anlatıldı.

Ahmet Şimşek Koleji gösteri merkezinde, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine “Arkadaşlık” ve “Şiddet Çözüm Değildir” konularında seminerler düzenlendi. İlkokul ve Ortaokul rehber öğretmenleri tarafından gerçekleştirilen seminerlerde öğrenciler, akran çatışmasında oluşan zararların farkına vararak sevgi, hoşgörü ve empatiye dayalı arkadaşlık ilişkilerinin önemini anladılar. Seminerler kapsamında ayrıca “Akran Çatışması” konulu pankart yarışması da düzenlendi ve yarışmayı 4F Sınıfı kazandı.

“Arkadaşlığın önemini kavradılar.”

Seminerlerin amacına ulaştığını belirten Ahmet Şimşek İlkokulu Rehber Öğretmeni Filiz Polat Özer yaptığı açıklamada, “Öğrencilerimiz bu seminerlerimiz sayesinde arkadaşlığın önemini kavradılar. Ayrıca öğrencilerimiz, 4. Sınıflar arasında yapılan ‘Akran Çatışması’ konulu pankart yarışmasına da büyük istekle katıldılar ve akran çatışmasının zararlarının farkına vardılar. Öğrencilerimize izletilen çizgi film de çok beğenildi.” dedi.

“Zorbalığa hayır demeyi öğrendiler.”

Ahmet Şimşek Ortaokulu Rehber Öğretmeni Türkan İpek ise seminerlerle ilgili açıklamasında şunları söyledi; “Bu seminerler ile öğrencilerde akran çatışması, şiddetin insan üzerindeki psiko-sosyal etkisi ve öfke kontrolü farkındalıkları oluşturuldu. Etkinlik kapsamında 8B Sınıfının duyarlı öğrencileri arkadaşlarına akran zorbalığı ve etkilerini anlatan muhteşem bir kısa film hazırladılar. 5A sınıfı öğrencileri de hazırladıkları ‘Arkadaşlık Kanunu’ isimli gösteriyi tüm ortaokul öğrencileri ile paylaştılar. Öğrencilerimize ayrıca, kısa videolarla mesajlar da verildi. Yapılan bütün etkinlikler çerçevesinde öğrenciler, her türlü zorbalığa hayır demeyi öğrendiler ve arkadaşlığın önemini bir kez daha kavradılar.”

📆 17 Mayıs 2018 Perşembe 14:47   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR