MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Genel, Manşet, Toplum » Ahmet Şimşekli Ali Ercan, Zeka Oyunlarında İstanbul ikincisi oldu.
Ahmet Şimşekli Ali Ercan, Zeka Oyunlarında İstanbul ikincisi oldu.

Ahmet Şimşekli Ali Ercan, Zeka Oyunlarında İstanbul ikincisi oldu.

 

Ahmet Şimşek Koleji 4-C sınıfı öğrencisi Ali Ercan YILDIZ, bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Var mısın akıllım?” Zeka Oyunları Turnuvasında İstanbul ikincisi oldu. Ayrıca Ali Ercan YILDIZ, Ege ÇABUK ve Fatma Şevval ELMA’dan oluşan okul takımı da 68 takım arasında başarılı bir performans sergileyerek dördüncü olmayı başardı.

 

“Mutluyuz, öğrencilerimi kutluyorum.”
Öğrencilerin eğlenceli vakit geçirirken analitik düşünme teknikleriyle tanışmalarını ve bu becerilerini geliştirmelerini amaçlayan Zeka Oyunları turnuvasında iyi derece elde ettiklerini, gelecek yıllarda daha da başarılı olmak için çalışacaklarını anlatan Ahmet Şimşek Koleji Yetenek Akademisi Mental ve Zeka Oyunları usta öğreticisi Ali Gül, “Öğrencilerimiz Sompo Japan Sigorta’nın Türk Beyin Takımı ile birlikte düzenlediği, İstanbul’daki tüm ilkokulların 3. ve 4. sınıflarındaki öğrencilerin katılabildiği turnuvada başarılı oldular ve madalya ile döndüler.

 

 

Çocukların küçük yaşlardan itibaren Matematikle aralarını sıcak tutmasını, hayatlarındaki her problemi kolayca aşmasını ve mutlu bireyler olarak yetişmesini sağlamak amacıyla düzenlenen turnuvaya katılan öğrencilerimiz hem eğlendiler, hem zekalarını geliştirdiler, hem de çeşitli ödüller kazandılar.

 

Bizim Mental ve Zeka Oyunları etkinliklerimizdeki hedefimiz; öğrencilerimize öğrenmeyi öğretmek, öğrenmenin her aşamasında iyi gözlem yapabilmek, iyi dinleme, dikkat toplayıp odaklanma, araştırma yapma, orijinal fikirler üretme, duyarlılık gösterme, kendi stratejilerini planlama, akıl yürütme, problem çözme gibi beceriler kazandırmak, öğrencilerin öğrenme yeteneklerine göre hareket edebilmelerini ve takımın bir parçası olmalarını sağlamaktır. Düzenli bir çalışma ile ulaşılabilen hedefimiz, öğrencilerimizin tüm ders ve etkinliklerinde başarılı olmalarını da kapsamaktadır. Ayrıca okul içi ve dışı yarışmalarda iyi dereceler kazanmanın altyapısını hazırlamak ta hedefimizin bir parçasıdır. Hedefimizi eğlenerek, öğrenerek, zeka oyunları oynayarak ve iyi bir takım olarak gerçekleştirdik. Mutluyuz, öğrencilerimi kutluyorum.” dedi.

 
“Amacım elektronik kaykayı kazanmaktı, başardım.”

 
Yaklaşık 400 öğrenci arasında ikinci olan 4-C sınıfı öğrencisi Ali Ercan YILDIZ ise şunları söyledi; “Çok mutluyum, arkadaşlarımla birlikte başardık. Hedefim ikincilik ödülü olan Elektronik Kaykayı kazanmaktı, başardım. Okulumuz yöneticilerine ve öğretmenlerimize bize bu imkanı sağladıkları için teşekkür ediyorum. Hedeflerimize ulaşmak için boş vakitlerimizde takım halinde çalıştık, turnuvada karşımıza çıkacak zeka oyunlarını öğrendik, zeka oyunlarının maketlerini yaptık. Bazen de zeka oyunlarının bir parçası olduk, birbirimizin stratejilerini öğrendik ve hedefimize ulaştık.” dedi.

Galeri
📆 23 Mayıs 2017 Salı 13:44   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR