MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Gençlik, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Ahmet Şimşek Koleji’nde tek hedef başarı
Ahmet Şimşek Koleji’nde tek hedef başarı

Ahmet Şimşek Koleji 1. ve 2. Sınıf öğrencileri, Yetenek Akademisi kapsamındaki Mental ve Zekâ Oyunları Kulübünde, “Tic-Tac-Toe (XOX) ve Tavşan Kaç” isimli strateji oyunlarına başladılar.

Mental ve Zekâ Oyunları öğretmeni Ali Gül’ün öncülüğünde gerçekleştirilen strateji oyunları, eğlenceli öğrenmeyi, centilmenliği, hızlı ve doğru düşünmeyi, dikkat yoğunlaştırmayı, problem çözmeyi, tüm ders ve etkinliklerde başarılı olmayı amaçlıyor.

“Öğrenmeyi öğretiyoruz.”

Ahmet Şimşek Koleji Mental ve Zekâ Oyunları Kulübü öğretmeni Ali Gül konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Hedefimiz her zamanki gibi stratejik zekâ oyunları oynayarak öğrencilerimize beceriler kazandırmaktır. Öğrenciler stratejik oyunlarla, centilmenlik sınırları içerisinde oynamayı öğrenir. Hızlı ve doğru düşünme becerileri kazanır. Soyut sembolleri kullanarak hareket stratejilerini oluşturma yeteneği geliştirir. Dikkatini tek bir konuda yoğunlaştırabilme alışkanlığı kazanır. Strateji oyunlarının kurallarını ve bu oyunları geliştirmenin önemini kavrar. Düzenli bir çalışmayla ulaşılabilen hedefimiz, öğrencilerimizin tüm ders ve etkinliklerde başarılı olmalarını sağlamaktır. Bizler, gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle öğrencilerimize öğrenmeyi öğretiyoruz. Gelecek haftalarda da, öğrenmenin her aşamasında iyi gözlem yapabilme, iyi dinleme, dikkat toplayıp odaklanma, araştırma yapma, orijinal fikirler üretme, duyarlılık gösterme, kendi stratejilerini planlama, akıl yürütme, problem çözme gibi beceriler kazandırmak amacıyla, öğrencilerin öğrenme yeteneklerine göre hareket edebilmelerini ve takımın bir parçası olmalarını sağlayacak eğlenceli zekâ oyunları oynayacağız.”

📆 23 Ekim 2018 Salı 23:49   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR