MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Genel, Manşet » Ahmet Şimşek: “Hepiniz birer Atatürk’sünüz.”
Ahmet Şimşek: “Hepiniz birer Atatürk’sünüz.”

Ahmet Şimşek Koleji’nde velilerin de katılımıyla düzenlenen açılış töreninin ardından 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı başladı. Okul Kurucusu Ahmet Şimşek törende yaptığı konuşmada öğrencilere; “Hepiniz birer Atatürk’sünüz” dedi.

Okul terasındaki bahçede düzenlenen yeni eğitim öğretim yılı açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ellerinde bayraklar taşıyan anaokulu ve ilkokul öğrencilerinin tören geçişleriyle devam eden etkinlikte günün önemini anlatan konuşmalar yapıldı. Törenin ardından büyük salonda bir de kokteyl düzenlendi.
“Sevgi her şeyin başıdır.”

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada öğrencileri çok sevdiğini ve onları özlediğini dile getiren Ahmet Şimşek, “Sevgili öğrencilerimiz. Bu gün yeni eğitim öğretim yılının açılışıyla birlikte, topluma mal olmuş eğitim kurumlarımızın 32. yılını doldurmanın gururunu da yaşıyoruz. Bu süre içerisinde memleketimize, milletimize yararlı, Atatürk ilke ve inkılaplarına yürekten bağlı, yüksek seviyede bilgi dolu insanlar yetiştirmenin azmi ve gayreti içerisinde olduk. Umarım bu çalışmalarımız sonsuza kadar sürer.

 

Sevgili evlatlarımız sizler ilim irfan sahibi, şahsiyetli, yurdunu dünyaya tanıtacak mükemmel insanlar olarak yetişiniz ki, tüm dünya size gıpta etsin ve hayran kalsın. Çünkü siz asil bir milletin evlatlarısınız. Asaletiniz ve tarihiniz çok derindir. Bu saydıklarımızın gerçekleşebilmesi için ne gerekirse yapıyoruz. Eğitim sistemlerimizi çağın gerektirdiği teknolojilerle donattık. Teknolojik imkanları sevgi unsuruyla birbirine kaynaştırarak mükemmel eğitim veriyoruz. Çünkü sevgi her şeyin başıdır. Ahlak, fazilet, doğruluk, dürüstlük, insanlık, yardım, şefkat gibi değerlere sahip olmak için sizlerle ele ele veriyoruz ve Türk çocuğunu dünyaya mükemmel bir insan olarak yetiştiriyoruz.
Kıymetli yavrularımız kendinizin değerini bilin. Atatürk’ün prensiplerini tanıyın. Atatürk’ün yolunda gidin. Atatürk’ü içinizde hissedin. Çünkü siz birer Atatürk’sünüz. Atatürk, ‘Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek olan, ilelebet payidar kılacak olan siz gençlersiniz’ diyerek yolunuzu çizmiştir. O’nun çizdiği bu yoldan sakın şaşmayın. Çünkü bu yol sizi ilelebet yükseklere taşıyacaktır. Siz bizim canımızsınız, her şeyimizi sizlere feda ediyoruz. Yolunuz açık olsun” dedi. 
“Müsterih olunuz, evlatlarınız emin ellerdedir.”
Öğrencilere başarılar dileyerek sözlerine başlayan Ahmet Şimşek Koleji Genel Eğitim Öğretim Yöneticisi Yasemin Kumral Şimşek ise şöyle konuştu; “Bu güzel günde tekrar bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizler ülkemizin sahilleri gibi yine buradayız. Sizler de, her yıl yenisi gelen, sahile vuran dalgalar gibi yine buradasınız. Hayat aslında çok kısa minicik bir hikayedir. Yeter ki o kısa hikayenin içini layıkıyla, güzel ve insana yakışır şekilde doldurabilelim. Sevgili öğrencilerimiz, işte o hikayenin içini insana yaraşır şekilde doldurabilmek eğitimden geçer. İnsan hem aileden, hem de eğitim aldığı kurumdan doğru şeyler öğrenemezse maalesef içindeki o güzelim maya bozulabiliyor ve insan sıfatını kazanamıyor. Değerli velilerimiz, müsterih olunuz, evlatlarınız emin ellerdedir. Ahmet Şimşek Kolejinin en büyük ideali, en büyük çabası ve kuruluş amacı, kendisine emanet edilen dünyanın en değerli varlıkları olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek ve onurlu bireyler, bilge insanlar olarak bu yuvadan uçurmaktır. İnşallah bütün çabalarımız yerini bulur, yavrularımız geleceğe umutla bakarak bu yuvadan uçar. Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum ve başarılı bir yıl diliyorum”
“Atatürk’ün gösterdiği yoldan ayrılmayın.”
Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi Müdürü Bora Esin ise konuşmasında, “Sevgili gençler, biz eğitimciler her eğitim öğretim dönemini bir savaş olarak görürüz. Bu savaş, cehaleti önlemek, siz gençleri geleceğe hazırlamak ve ülkemizi daha iyi seviyelere çıkarabilmek için açtığımız bir savaştır. Bir kez daha tüm eksiklerimizi tamamladık ve bu savaşa tekrar hazırlandık. Kolejimiz kapasitesiyle, öğrenci sayısıyla ve daha birçok yönüyle Kartal ilçesinde birinciliğe oturmuştur. Hatta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz bizi özel okullar koordinatörlüğüne getirmiştir. Bizler her türlü donanımımızla yeni eğitim öğretim dönemine hazırız. Sevgili gençler, sizlerden tek bir isteğimiz var. Hiçbir zaman Atatürk’ün gösterdiği yoldan ayrılmayın. Bizler her zaman sizlerin yanında olacağız” dedi.
“Hayırlı olsun”
Ahmet Şimşek Koleji İlkokul ve Ortaokul Müdürü Hasan Delikenli de törende yaptığı konuşmada, “Sevgili öğrencilerimiz, sizlerin vatanımıza, istikbalimize, cumhuriyetimize yararlı birer insan olarak yetişmeniz en büyük dileğimizdir. Bu değerleri koruma ve yüceltme kudreti en zor şartlarda bile olsa, damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur. Bunu sakın unutmayın. Yeni dönem hepimize hayırlı olsun.” dedi.

Galeri
📆 18 Eylül 2017 Pazartesi 23:23   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR