MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » AGON DANS 2014-2015 DÖNEM AÇILIŞI YAPILDI
AGON DANS 2014-2015 DÖNEM AÇILIŞI YAPILDI

Kısa adı AGON olan Anadolu Geleneksel Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği yeni sezon açılışı yapıldı. Kartal Yukarı Mahalle’de bulunan dernek binasındaki sezon açılışına Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Belediye Meclis üyeleri Halil Şener, Gökhan Yüksel, Başkan Danışmanı Haydar Oğuz, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Adem Uçar, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hüseyin Güler ve Kartal lisesi Mezunlar Derneği Yöneticileri ve üyeleri katıldı.

 

agon-dans-acilis-2

 

2000 yılında kurulan AGON’un yeni dönem açılışında AGON  Dernek Başkanı  Zeynel Koca  ve  yönetimde yer alan Sibel Yıldırım, Hülya Çataltepe, Ayten Savaş Bulut, Özgül Dündar, Levent Şimşir, Nergis Yeleser konukları kapıda tek tek karşıladı. Dernek Başkanı Zeynel Koca açılışta yaptığı konuşmada Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün büyük desteğini gördüklerini ve yurt içi – yurt dışı etkinliklerde Kartal’ı temsil ettiklerini söyledi.  Koca, “AGON, kültürümüzün geleceğe aktarılmasını sağlamak amacıyla miras bekçileri olarak gördüğü gençlerimize ışık tutmaya, onlara ülkemizin farklı karakteristik yapılara sahip halk oyunlarını en doğru ve otantik şekilleriyle öğretmeye çalışmaktadır. Amatör bir ruhla başlayan kurucu üye ve idarecilerin katkıları ile gelinen noktanın haklı gurur ve mutluluğu yaşanmaktadır.”dedi.

 

 

agon-dans-acilis-3

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer’de yaptığı konuşmada Anadolu Geleneksel Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’ne yeni dönemde başarı diledi ve AGON Dans’ın Kartal ilçesi için önemine vurgu yaptı. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz’ün derneğe verdiği öneme de dikkat çeken Gürer, “Halk oyunları olgusunu yaşatmak, geleneksel kültür mirasımıza sahip çıkmak, insanların geçmişten günümüze sağlam bir köprü kurmasını sağlamak adına böylesi derneklerin varlığının çok önemli.  Yeni dönemde öğretmenlere ve eğitim alacaklara başarılar diliyorum. Yurt içi ve yurt dışında  Kartalımızı başarı ile temsil eden  halk oyunları ekiplerini ilgi ile izlemeye devam edeceğiz.” dedi.

Galeri
Etiketler:
📆 20 Ekim 2014 Pazartesi 12:51   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR