MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Pendik, Toplum » Açem’lerde Robotik Eğitimi Verilecek
Açem’lerde Robotik Eğitimi Verilecek

Pendik Belediyesi, okul öncesi eğitim veren Aile Çocuk Eğitim Merkezlerinde (AÇEM) bu yıl bilim sınıfları ve robotik atölyeler kuruyor.  4-6 yaş arası çocuklar,  atölyelerde basit robotlar ve deneyler yaparak bilim dünyasına adım atacak.   

 

Fevzi Çakmak, Kavakpınar, Kurtköy, Ahmet Yesevi ve Velibaba Aile Çocuk Eğitim Merkezleri, yeni döneme yeniliklerle başlayacak.  4-6 yaş arası çocukların eğitim gördüğü AÇEM’lerde artık basit deneylerin ve robotların yapılacağı sınıflar olacak.  Çocukların erken yaşta bilimsel düşünme becerisini geliştirmek amacıyla kolları sıvayan Pendik Belediyesi, her AÇEM’e bir bilim sınıfı ve robotik atölye kazandırıyor.

Bilim dünyasına erken yaşta yolculuk

AÇEM’lerdeki atölyelerde hafta içi 4-6 yaş çocuklarla bilim deneyleri ve robotik çalışmalar yapılacak.  Bilim sınıfında 16 farklı deney,  Robotik atölyesinde de basit makineler setiyle çeşitli çalışmalar gerçekleştirilecek.  Atölye eğitimlerinin en iyi şekilde çocuklara sunulabilmesi için önce AÇEM’lerde görevli öğretmen ve idari personel, eğitim alarak robot yapımını ve deneyleri öğrendi.

Ön kayıtlar 21 Ağustos’ta başlıyor

Toplamda 660 çocuğun faydalanacağı AÇEM’lerde 2017-2018 Eğitim-Öğretim Dönemi ön kayıtları 21 Ağustos Pazartesi günü başlıyor. Başvurular; Fevzi Çakmak, Kavakpınar, Kurtköy, Ahmet Yesevi ve Velibaba  AÇEM’lerine  yapılacak. Kayıt için çocukların 48 ayını doldurmuş olması gerekiyor. Çocuklar, 15’er kişilik sınıflarda haftada 5 gün toplamda 10 ders saati eğitim alacak.  Üniversite mezunu ve alanında deneyimli Halk Eğitim Merkezi öğretmenleri tarafından Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına göre eğitim verilecek. Merkezlerde eğlenceli etkinlikler,  gösteriler, oyunlar ve rehberlik hizmetleri de verilmeye devam edecek. Haftasonu ise herkese açık animasyon, gölge oyunu gibi faaliyetler olacak. 

Veliler için sanat kursları açılacak

AÇEM’lerde eğitim gören çocukların velilerine yönelik çeşitli eğitimler bu yıl da devam ederken ayrıca el sanatları kursları da açılacak.  Sağlıklı yaşam, aile ve çocuk yetiştirmeye yönelik seminerlerin yanı sıra bu yıl Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde çeşitli  el sanatları kurslarının da açılması planlanıyor. Ayrıca talep eden velilere bireysel danışmanlık, psikolojik danışmanlık ve aile danışmanlığı hizmeti sunuluyor.

 

 

 

📆 16 Ağustos 2017 Çarşamba 13:54   ·   💬 1 yorum   ·  

“Açem’lerde Robotik Eğitimi Verilecek” için bir yanıt

  1. Esra dedi ki:

    Cocuk gelisimi mezunuyum is başvurusu nereye yapacam

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR