MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Kartal, Manşet, Toplum » 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ KARTAL’DA COŞKUYLA KUTLANDI
8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ KARTAL’DA COŞKUYLA KUTLANDI

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikle kutlandı. Kartal Belediyesi Ekolojik Pazar Etkinlik Çadırı’nda gerçekleşen etkinliğe; Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Nuran Keriş, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Cengiz Türkmen, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal Kadın Kolları Başkanı Nejla Erdem, Kartal Kordonboyu Mahallesi Muhtarı Arzu Keskin ve Kartal Belediyesi Birim Müdürleri katıldı.

“Başkanımız Kadın Müdürlerin Sayısını Artırarak Kadına Verdiği Değeri Gösteriyor”

Etkinlik kapsamında ilk olarak Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nden yapılması planlanan yürüyüş, hava muhalefetine takıldı. Yoğun yağmura rağmen yürüyüşe geçen kadınlar, etkinliğin yapılacağı Kartal Belediyesi Ekolojik Pazar Etkinlik Çadırı’na ulaştı. Bando eşliğinde yürüyen kadınlara yönelik ilk konuşmayı Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Nuran Keriş yaptı. Keriş konuşmasında Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün belediyedeki kadın müdürlerin sayısının artmasına önem verdiğini, bunu yaparak da kadınlara ve emekçi kadınlara ne kadar değer verdiğini gösterdiğini belirtti. Keriş; bir anne, bir babaanne ve emekçi bir kadın olarak bütün kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladığını söyleyerek konuşmasını sonlandırdı.

“Başkan Altınok Öz ile Kartal, çalışan kadınların yaşadığı bir kent haline geldi”

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Nuran Keriş’in ardından bir konuşma yapan Kartal Belediyesi Kreş Müdürü Enif Yavuz Dipşar ise Kartal Belediyesi olarak büyük bir aile olduklarını ve kreşlerin de bu ailenin çok büyük bir parçası olduğunu söyledi. Dipşar, “Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz, Kartal’a 12 kreş hediye ederek 800’e yakın öğrenciye hizmet vermemizi sağladı. Atanamayan öğretmenlerimiz iş sahibi oldu ve Kartal çalışan kadınların yaşadığı bir kent haline geldi. Çünkü kadınların, çocuklarını güvenle teslim ettikleri kreşlerimiz var. Bence kadına verilen değerin en önemli göstergesi budur.” dedi.

Dans Gösterisi ve Müzik Öğretmenlerinden Oluşan Koro, İzleyenlerden Tam Not Aldı

Etkinliğin sonraki bölümünde slayt gösterisi yapıldı ve devamında Agon Dans Topluluğu ile Kartal Belediyesi kreşlerinde eğitim veren müzik öğretmenlerinin grubu sahne aldı. Agon Dans Grubu, geleneksel ve modern dans gösterisiyle izleyenleri coştururken müzik öğretmenlerinin seslendirdiği eserler de dinleyenler tarafından çok beğenildi.

📆 08 Mart 2018 Perşembe 23:58   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR