MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » 23 NİSAN’DA KARTALLI ÇOCUKLAR VE DÜNYA ÇOCUKLARI ELELE
23 NİSAN’DA KARTALLI ÇOCUKLAR VE DÜNYA ÇOCUKLARI ELELE

Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Kartal’da coşkuyla kutlandı. Kartal Belediyesi kreş öğrencilerinin düzenlediği gösteri ve Kartallı çocukların katılımıyla şenlik havasında geçen kutlamalarda Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, geleceğimizin emaneti çocukların bayramını kutladı.

 


kartal-23-nisan1

Kartal Belediyesi’nin düzenlediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve ilçe üst düzey yöneticilerinin katıldığı Atatürk anıtına çelenk koyma töreniyle başladı.

 

Çocuklar ve halkın katılımıyla Kartal Belediyesi tarafından Kartal Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Meclis Başkan vekili Ali Ekber Şahin, CHP Kartal İlçe Başkanı Erdal Kıskanç, Belediye Başkan Yardımcıları, Kartal Belediye Meclis üyeleri, Atatürkçü Düşünce Derneği Gürsel Öğüt, Kent Konseyi Başkanı İrfan Kurtuluş, birim müdürleri ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

 

Çocukların 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Kartal Belediye Başkanı Başkan Altınok Öz, ‘Çocuklar bayramınız kutlu olsun. Cumhuriyet demokrasi ile taçlanmadığı zaman çevre ülkelerde gördüğümüz rejimleri görürüz. Demokrasi parlementosuz olmaz. 23 Nisan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı, aynı zamanda ümmetten millete geçiş. Çocuklara değer veren bayramımız kutlu olsun. Ne kadar isteseler de ne kadar yorum yapsalar da 90 yıldır bu ülkenin insanları kendi oluşturdukları birlik ve beraberlik içinde yaşamakta. Nasıl Gazi Mustafa Kemal sevgisini atamadıkları, attıramadıkları gibi, biz Atamızın yolunda yürümeye devam edeceğiz. Onun gösterdiği çağdaş uygarlık ilkelerinde yürümeye devam edeceğiz. Çocuklarımızı da bu yolda yürütmeye devam edeceğiz. Özgür birey olabilmenin temel koşulu demokrasinin köklenebilmesinin temel koşuludur. 2009 yılındaki kreşin etkinliğine bakıyorum, bugün kreşlerimizin yaptığı etkinliklere bakıyorum. Aradaki farkı gördüğünüz zaman ne demek istediğimi gayet güzel anlarsınız. O zaman hiç unutmuyorum Hasan Ali Yücel’deydi. Eski öğretmenler bilirler. Neleri seyrediyorlardı, bugün alanda neler yapıyorlar. Onun için başta kreş çalışanlarımıza öğretmenlerimize ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Sizler olduğunuz sürece Kartal’ın sırtının yere gelme şansı yok. Bayramımız kutlu olsun. Aynı meydanda bugün yine demokrasinin unsuru olan bir siyasi partinin mitingi olacak. Bundan vazmı geçeceğiz, yoksa bu yolda yürümeye devam mı edeceğiz. İşte bunun testini Haziran’da göreceğiz. Hepinize iyi bayramlar diliyorum, saygılar sevgiler sunuyorum.’ dedi.

 

kartal-23-nisan3

KREŞ ÖĞRENCİLERİNDEN MUHTEŞEM GÖSTERİ

Kartal Belediyesi’nin ilçede hizmet veren 11 ayrı kreşinde eğitim-öğrenim gören kreş öğrencilerinin koro gösterisi ile başlayan 23 Nisan kutlamaları Atatürk’ün hayatının anlatımı, kreş jimnastik grubu, ingilizce koro, kreş halk oyunları, belediye halk oyunları ekibi ve kreş öğrencilerinin öğretmeleri ile birlikte söylediği koro konseri ile devam etti. Kreş öğrencilerin yaptıkları gösteri Kartallılar tarafından büyük bir coşkuyla alkışlandı. 23 Nisan etkinlikleri açılış konuşmasını yapan Çocuk Gelişim Müdürü Enif Yavuz Dipşar Kartal’da Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün Belediye Başkanı seçildiği 2009 tarihinde bir olan kreş sayısını on bire çıkardığını ve 570 öğrenci, 70 öğretmenler birlikte başarılı bir eğitim verildiğini söyledi. Kreş Müdürlüğü’nden sorumlu Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, kreş sorumluları, kreş öğretmenleri ile bir ay süren bir çalışma ile 23 Nisan’a hazırlandıklarını ifade etti ve ‘Büyük Önderimizi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden geleceğin güzel olmasını sağlayacak çocuklarımız ile 23 Nisan coşkusunu yaşıyoruz. Bizleri bu anlamda her an destekleyen ve seçildiği günden beri 230 proje ile Kartal’ın dönüşümüne imza atan Belediye Başkanımız Op. Dr Altınok Öz’e tüm kreş ailesi olarak içtenlikle teşekkür ediyoruz” dedi.

 

kartal-23-nisan2
Etkinlikler kapsamında Kartal Belediyesi tarafından Kartal Meydanı’na kurulan oyun gruplarının yanı sıra 9D sinema gösterimi, illüzyon ve animasyon gösterisi, yüz boyama, uçurtma atölyesi, pamuk şeker, popcorn, maskot bando, masal kahramanları da yer aldı. Kartallı çocuklar gün boyu düzenlenen 23 Nisan etkinliklerinde gönüllerince eğlendi.

Galeri
Etiketler:
📆 23 Nisan 2015 Perşembe 19:42   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR