MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » 23 NİSAN COŞKUSU TÜM KARTAL’I SARDI
23 NİSAN COŞKUSU TÜM KARTAL’I SARDI

Kartal Belediyesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 99. kuruluş yıl dönümünü ve Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutladı. Kartal Meydanı’nda yapılan kutlama programına ek olarak ilçe genelinde 11 farklı noktada çocuklar için birbirinden renkli ve eğlenceli sokak şenlikleri düzenlendi. Kartal Belediyesi Kreşler Müdürlüğü’nün organize ettiği kutlamalar kapsamında Kartal’ın her mahallesinden çocuk sesleri yankılandı.

Neyzen Tevfik Meydanı’ndan Kartal Meydanı’na Kortej Yürüyüşü

Kartal Belediyesi’nin düzenlediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, sabah saatlerinde Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, CHP Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi ve İlçe Protokolünün katıldığı Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, CHP Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi ve İlçe Protokolü, Neyzen Tevfik Meydanı’nda toplanan vatandaşlarla birlikte kutlamalara katıldı. Meydana kucağında küçük bir çocukla giriş yapan Başkan Gökhan Yüksel, daha sonra Kartal Meydan’a kadar çocuklar ve vatandaşlarla birlikte kortej yürüyüşü yaptı. Grubun etkinlik alanına ulaşmasıyla birlikte Kartal Meydanı’nda 23 Nisan Çocuk Şenliği başladı.

Başkan Gökhan Yüksel, Çocuklarla Birlikte Barış Güvercinleri Uçurdu

Çocuklarla en ön sıraya oturan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, daha sonra sahneye çıkarak vatandaşlara seslendi. Çocuklarla birlikte barış güvercinleri uçuran Başkan Gökhan Yüksel, Türkiye Cumhuriyeti’nin TBMM’de kurulduğunu belirterek, “Ülkemiz kendi geleceğini kendisi belirledi. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu güzel ve özel ve önemli günü çocuklara armağan etti. Sadece Türkiye’deki çocuklar değil, dünya çocuklarına armağan etti… Çocuklara verdiği önemin, saygının ve çocukların bizim geleceğimiz olduğunun da altını çizmiş oldu. Bizler de Atatürk genci, Atatürk çocuğu olarak ülkemizde yetiştik, ülkemizin okullarında büyüdük. Bugün kendi ilçemizin geleceğini belirlemek üzere Kartal Belediye Başkanı olarak görev yapıyoruz. Dolayısı ile Kartallı çocuklarımızın daha güzel günlerde yetişebilmesi için, daha güzel ortamlarda yaşam alanları oluşturabilmek için ve onların Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı kalan eğitim anlayışında yollarına devam edebilmeleri için elimizden gelen gayreti sergileyeceğiz” şeklinde konuştu.

“Çocuklarımızın Neşesine Ortak Olacağım”

23 Nisan nedeniyle Kartallı çocuklar için çok sayıda programın düzenlendiğini ifade eden Başkan Gökhan Yüksel, “Kartalımızda bugün başta Neyzen Tevfik Meydanı’nda çocuklarımızla yürüyüp buraya geldik. Burası da dâhil on iki noktada çocuklarımızla mahallelerimizde buluşuyoruz. Mahallelerdeki uygun parklarda çocuk şenliklerimiz olacak. Bütün Kartallı çocukları da oraya davet ettik. Bende onları ziyaret edeceğim. Neşelerine, mutluluklarına ortak olacağım.” diye konuştu.

Kartallı Çocuklar, 23 Nisan Coşkusunu ve Gururunu Doyasıya Yaşadı

Kartal Meydanı’ndaki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programı, çocukların hazırladıkları gösterilerle sürdü. Daha sonra Kartal Belediyesi kreşler Müdürlüğü’nün organizasyonu ile Kartal’ın 11 noktasında yapılar rengârenk etkinliklerde çocuklar; yüz boyama, maske, palyaço, unutulmaya yüz tutmuş oyunlar, halk oyunları, oyun parkları, oyun grupları ve eğlenceli atölyeler ile 23 Nisan coşkusunu ve gururunu doyasıya yaşadı. Etkinlikler sırasında miniklere balon, mısır ve pamuk şeker dağıtıldı. Kartal Meydan’a kurulan 3D helikopterde çocukların olduğu kadar büyüklerin de ilgisini çekti. Çocuklar 3D helikopter ile keyifli zaman geçirdi.

Galeri
📆 23 Nisan 2019 Salı 22:34   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR